Skip to main content

Der er flere forskellige vintersportsgrene, du kan deltage i. Du kan prøve langrend eller alpint skiløb, skelet eller kunstskøjteløb. Hver af disse sportsgrene har deres egne unikke karakteristika og udfordringer. For at holde dig selv sikker, er det vigtigt at bære hjelm og hudtæt jakkesæt, mens du deltager i en vintersport. Du skal også bære specielle sko, der graver ind i isen. Hvis du ikke er sikker på, hvilken sport du skal prøve, så læs vores artikler om hver af disse forskellige sportsgrene.

Langrend

De første ski blev brugt til jagt, transport og krigsførelse. Faktisk er den ældste ski blevet fundet så langt tilbage som 2.000 f.Kr. i den svenske provins Angermanland. Det var i Nordnorge, hvor Sondre Norheim opfandt hælbindingen, der gjorde skiløb lettere. I dag konkurrerer mange mennesker i langrend, og mere end hundrede millioner mennesker verden over deltager i sporten.

Stå på ski ned ad bakke

Alpinski er en populær vintersport, der kombinerer alpinsporten med fornøjelsen ved at glide ned ad en bakke. Aktiviteten bruger alle muskelgrupper til at øge balance, koordination og smidighed. Det forbrænder også mange kalorier. Solens stråler er stærkere i højere højder. Skiløb forbedrer cirkulationen, pulsen og muskelvæksten. Downhill-baner er designet til at teste både udholdenhed og færdigheder.

Skelet

Skeleton er en vintersport, hvor konkurrenterne kører på en flad slæde med hovedet først. Slæden bevæger sig op og ned ad en isbane, hvor tyngdekraften hjælper med at fremskynde den. Det er en af ​​de hurtigste vintersportsgrene, med over 4.000 konkurrenter, der konkurrerer hvert år. Sådan ser du et skeletløb. Læs videre for at lære, hvordan denne sport adskiller sig fra andre! Og sørg for at tjekke vores videoguide nedenfor for at få flere oplysninger.

Kunstskøjteløb

Det er ingen hemmelighed, at kunstskøjteløb er en af ​​de mest populære vintersportsgrene i verden. Men vidste du, at sporten kan kategoriseres i to hovedtyper? Holdbegivenheder og parbegivenheder. Parbegivenhederne er parrede præstationer, der kræver synkroniserede bevægelser af mandlige og kvindelige atleter. Holdbegivenhederne er sammensat af alle atleter fra samme land. Holdbegivenhederne er rangeret efter dybden af ​​de hop og spin, de udfører.

Snowboarding

Blandt de mange vintersportsgrene er snowboarding populær. Sporten kan opdeles i flere stilarter. Der er freestyle, slopestyle og alpin snowboarding. Stilarterne er tæt forbundet med terræn, udstyr og konkurrence. I 2010 var freestyle den mest populære type snowboarding. Freestyle-ryttere udfører tricks og luftmanøvrer på en scene. Udover freestyle kan snowboardere også konkurrere i snowboardercross-begivenheder.

Isdykning

Ud over at være en af ​​årets mest populære sportsgrene, har isdykning visse sikkerhedsforanstaltninger. Den mest åbenlyse fare er, at en scuba-regulator fryser. Generelt er dykkere bundet til overfladen med et reb og en dykkersele. En overfladeleveret regulator kan minimere denne risiko. Ikke desto mindre bør dykkeren stadig være ledsaget af et dykkerbesætning.